GABIONS WELDMESH

Introductie

Gabions zijn gelaste korven gemaakt door het verbinden van individuele panelen. Deze panelen worden aan elkaar gezet met spiralen. Doordat de verticalen aan elkaar verbonden zijn kunnen de gabions opgeplooid en vlak verpakt worden. Deksel - en basispanelen kunnen apart geleverd worden of ze zijn reeds verbonden met 1 horizontale spiraal.

Algemene informatie

Gabions (ook wel schanskorven of steenkorven genoemd) zijn grondkerende elementen die ontworpen zijn als zwaartekracht muren. Ze hebben een grondkerende werking zonder dat ze omvallen, wegglijden of doorzakken. Alle ontwerpen moeten door een gekwalificeerde ingenieur gecontroleerd worden vooraleer deze te bouwen. Deze ingenieur is bekend met de toestand van de werf.

De modulaire structuur van deze gabions laat variatie toe in de doorsnede naarmate de te keren hoogte groter wordt. De inherente sterkte van de korf verzekert structurele en dimensionale stabiliteit , maar ze bieden toch voldoende flexibiliteit om zich aan te passen aan de heersende zettingen, waar nodig.

Dergelijke structuren worden normaalgesproken gebouwd met een inclinatie van ongeveer 6 - 10° en een getrapte voorzijde. Dit kan aangepast worden aan de wensen van onze klant. Om de gabions gemakkelijker te kunnen vullen en omwille van het esthetisch uiterlijke, kunnen we gebruik maken van 2 verschillende draaddiameters. Het is gebruikelijk de gabions te laten begroeien. Dit kan zowel aan de teen , aan de top of op de trappen van de grondkerende muur.

Nominale afmetingen van de gabions

Lengte (m) Breedte (m) Hoogte (m)
1,0 1,0 0,5 of 1,0
1,5 1,0 0,5 of 1,0
2,0 1,0 0,5 of 1,0
3,0 1,0 0,5 of 1,0
4,0 1,0 0,5 of 1,0
5,0 1,0 0,5 of 1,0


Deze tabel verwijst naar de standaard afmetingen; niet-standaardafmetingen zijn beschikbaar in veelvouden van de maasafmeting

Klik hier : Brochure Gabion Design Solutions

Klik hier : Installatiebrochure gabions


TOP