BETAFENCE BIM: REVIT, CAD...
Een complete tekeningenbibliotheek voor uw projecten

26/07/2019

Betafence helpt architecten en bouwprofessionals om met behulp van BIM-objecten specificaties te creëren: gratis beschikbaar in de NBS-bibliotheek, een nieuwe ontwerpmethode voor uw omheiningen.

Betafence Bim

BIM: dé oplossing voor een snel en efficiënt projectontwerp

Betafence biedt een breed gamma BIM-modellen voor omheiningen en poorten, zoals de populaire Securifor®-, Decofor®-, Bekamatic®-, CreaZen®-, Zenturo®-, Robusta®- en Nylofor®-afrasteringssystemen. Die zijn allemaal in IFC- en Revit-formaat beschikbaar in de NBS National BIM Library.

BIM is een efficiënte technologie die is ontworpen om het specificatieproces bij projectontwerp te vergemakkelijken. BIM ondersteunt de bouwsector door fysieke ruimtes eenvoudig in kaart te brengen en te plannen. De regulering wordt in heel Europa meer en meer geïntegreerd.

 

Map bim in Europe

De weg naar BIM in Europa

Europa heeft de koers ingezet naar BIM-implementatie. Zelfs in landen waar dit nog niet verplicht is, nemen veel bedrijven het initiatief om met BIM te werken. Verschillende doelstellingen, mandaten en nationale strategieën kunnen professionals aanzetten tot digitalisering binnen de sector en tot het gebruik van een gemeenschappelijke BIM-taal. Europa begrijpt dat grensoverschrijdende samenwerking en de standaardisering van gedeelde processen de sleutel is tot succes en overheden spelen daarin een belangrijke rol.


Meest veelbelovende technologieën voor de bouw

Dankzij de toenemende populariteit van BIM in heel Europa komen er steeds meer bewegingen en initiatieven. Meerdere onafhankelijke studies hebben de voornaamste struikelblokken bij de invoering van BIM onderstreept: weinig vraag, afwezigheid van nationale standaarden en startinvesteringen, of een gebrek aan kennis en ervaring bij aandeelhouders die betrokken zijn bij de AEC-industrie (Architecture, Engineering & Construction). Hoe BIM wordt toegepast hangt af van de behoefte in de bouw- en faciliteitenbeheerketen. Scholing en verder onderzoek zijn dus noodzakelijk om de vereiste vaardigheden te verwerven.

Technologia BIM

TOP