ZENTURO WALL - OPWIJK - BELGIË

De eigenaars van een woning in Opwijk (Vlaams-Brabant) zijn echte natuurliefhebbers.

Voor afsluiting van hun tuin aan de straatkant wilden ze zelf een stevige, moderne omheining plaatsen. Voorwaarde: de omheining moest mooi in de tuin en het omliggende groen geïntegreerd kunnen worden. Maar deze bewoners houden ook van hun privacy en dus moest de afsluiting voldoende hoog zijn om inkijk te voorkomen.

Andere vereiste: de afsluiting moest stevig zijn, enerzijds bestand tegen de kracht van hun grote hond en anderzijds sterk genoeg om een poort te kunnen aanhangen. Gekozen werd uiteindelijk voor een Zenturo® gevulde wand in antraciet, semi-doorzichtig door de opvallende opvulling met doorsneden van boomstammen. Hiervoor werden Zenturo® Super panelen gebruikt van 200 x 200 cm. Het geheel ligt niet alleen mooi in het verlengde van de gevel en de ramen van de woning, de natuurlijke look is tegelijk de ideale beschutting voor de vlinder- en vogeltuin die werd aangelegd.

De troeven op een rij:

  • De robuuste Zenturo® Super panelen munten uit in stevigheid. Die uitzonderlijke sterkte is te danken aan het gebruik van dubbele alternerende horizontale draden en aan de extra kleine mazen. Deze zijn zelfs nog kleiner dan de mazen van de klassieke Zenturo®.
  • Een makkelijke installatie is inderdaad ook één van de belangrijkste troeven van de Zenturo® Super panelen. De panelen kunnen worden gecombineerd met twee residentiële paalsystemen, meer bepaald de Bekaclip palen voor montage met behulp van beugels of het Zenturo-paalsysteem voor gevulde wanden. Dit systeem wordt gemonteerd met spinklemmen.
  • Derde troef in het rijtje is het opvallend functionele design. Wat meteen in het oog springt, is het hoog designgehalte van Zenturo® Super.

Een esthetische toevoeging aan elke tuin, zowel als alleenstaande omheining of als basis voor de creatie van een gevulde wand. De smallere mazen maken een grote variëteit aan vullingen mogelijk, wat altijd resulteert in een origineel geheel. - Wie kiest voor Zenturo® Super, kiest voor een compleet systeem. Niet alleen bestaat dit systeem uit panelen beschikbaar in verschillende hoogtes, de panelen zijn bovendien te plaatsen met twee types palen met hun eigen specifieke bevestigingssysteem. Voeg daar de Zenturo® draaipoort aan toe en de realisatie van een unieke, veilige omheining is een feit. De samenstellende delen: Het assortiment Zenturo® Super panelen omvat zes afmetingen, telkens met een breedte van 2005 mm en diverse hoogtes, meer bepaald 655, 955, 1255, 1555, 1705 en 2005 mm. Daar zit zeker de hoogte van uw voorkeur bij. De diverse samenstellende elementen in detail: - Vlakke panelen met dubbele alternerende draden voor extra stevigheid. De panelen worden aangeboden in twee maasvarianten, zijnde 100 x 50 mm en 50 x 50 mm.

De horizontale draaddiameter bedraagt 5 mm, de verticale is 4,15 mm. Diverse eigentijdse paneelinvullingen geven een gepersonaliseerde toets aan de omheining. Zo zijn er de inklikbare Pixels in polypropyleen, de Flexo strips om horizontaal of verticaal in de panelen te weven en de verticaal in het paneel te weven Perfo strips, geperforeerde strips in inox met alternerend gatenpatroon.

  • Voor montage bovenop de gevulde wand, ontwikkelde Betafence een afdekpaneel in antraciet met een draaddiameter van 3,80 mm.
  • De metalen Bekaclip palen zijn compatibel met de Zenturo® Super panelen en worden gemonteerd met beugels. Ze hebben een diameter van 48 mm.
  • De rechthoekige Zenturo® palen hebben een dwarsdoorsnede van 120 x 40 mm, een wanddikte van 2 mm en worden gemonteerd met behulp van spinklemmen. Hier bestaat ook de mogelijkheid om palen met een hoogte tot 2000 mm te voorzien van een aangelaste voetplaat voor plaatsing op een muurtje of een betonnen ondergrond.
  • Uiteraard wordt het assortiment vervolledigd met Zenturo® draaipoorten, beschikbaar in enkele of dubbele uitvoering.

Materiaaleigenschappen: Zenturo® Super panelen zijn vervaardigd uit verzinkte draad. Voor het verkrijgen van een betrouwbare hechting met de polyester eindlaag wordt een adhesielaag van min. 100 microns aangebracht. Ook de palen zijn in- en uitwendig verzinkt met een min. laagdikte van 275 g/m², conform Euronorm 10346. De adhesielaag die vervolgens wordt aangebracht, heeft een dikte van min. 60 microns. Afwerking gebeurt met een in polyester geplastificeerde laag.

Gerelateerde referenties

TOP