BEROEPENWEDSTRIJD 'BELOFTEVOLLE HOVENIER' 2018
Toekomstige tuinprofessionals in de kijker

19/05/2018

Vorige week vond de preselectie van de beloftevolle Hovenier plaats in de tuinbouwschool te Kortrijk. De beroepenwedstrijd is een initiatief van de Belgische Federatie van de Groenvoorzieners en gaat door tussen verschillende scholen die de opleiding voor tuinaannemer aanbieden. Toekomstige tuinprofessionals zetten hun talenten, kennis en creativiteit goed in de kijker! 

Alle scholen konden deelnemen, uiteindelijk schreven er 18 zich in. Per school werd één team samengesteld dat bestaat uit drie studenten en een leerkracht die optreedt als coach. 

Plasitor
Plasitor Betafence

Er werden tijdens de preselectie drie scholen geselecteerd die meemogen naar de finale. Tijdens deze preselectie hadden de teams enkele testen te verduren, zowel praktische als technische proeven.

Ook Betafence was van de partij en had voor de kandidaten heel wat in petto! Het plaatsen van een 1.5m hoge Plasitor omheining met bovenbuis in U-vorm was voor vele studenten dan ook een uitdaging. 

De finale gaat door op 11 en 12 mei 2018 in het park van Beervelde, Lochristi. 13 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Betafence wenst de drie finalisten alvast heel veel succes!


TOP