DUURZAME ONTWIKKELING

Verantwoordelijkheid opnemen voor het milieu is een zeer belangrijke verbintenis voor Betafence. We maken gebruik van de allerbeste technologieën en materialen om duurzame ontwikkeling te garanderen.

“Securing What Matters” doen we met duurzame producten en blijvende inspanningen om het energie- en waterverbruik te verminderen.

Verantwoordelijkheid voor het milieu

 Een belangrijk aspect van "Securing What Matters" is rekening houden met het milieu bij het maken van onze producten en in onze productieprocessen.

We maken gebruik van de allerbeste technologieën om een duurzame ontwikkeling te garanderen.
We monitoren alle productieprocessen met zorg, op een transparante en betrouwbare manier: van emissiebeperking tot het verlagen van ons energie-, water- en gasverbruik en het beheer van ons afval.

Duurzaam
Flowers

Duurzame producten, het begin van duurzame ontwikkeling

Betafence integreert milieucriteria bij het bedenken en maken van al zijn producten.
Betafence streeft voortdurend naar een
betere efficiëntie van zijn productie en een vermindering van het aantal stappen in het productieproces.

Lange levensduur

De levensduur van een product is een fundamenteel element in de milieueffectbeoordeling van het product. De levensduur van geplastificeerde Betafence-producten is aanzienlijk langer dan die van verzinkte producten zonder plastic. De langere levensduur van geplastificeerde Betafence-producten wordt gegarandeerd door de zorgvuldige selectie van de coating op basis van UV-bestendigheid en hechtbaarheid en door state-of-the-art coatingtechnologie gekoppeld aan een strenge procescontrole. 

Aan het einde van hun levensduur kunnen Betafence-producten worden gerecycleerd door middel van staalrecycling, met minder afvalmateriaal tot gevolg.

Milieuaspecten van geplastificieerde Betafence-producten

Met betrekking tot de grondstoffen voor plastificatie garandeert Betafence dat alleen “groene” coatings worden gebruikt. Deze coatings
bevatten geen schadelijke of giftige componenten zoals:

 • lood
 • cadmium
 • zeswaardig chroom
 • giftige weekmakers

Streven naar een lager energieverbruik

Vermindering van het energieverbruik in onze productieprocessen

We hebben flink wat inspanningen geleverd om het energieverbruik in al onze fabrieken terug te schroeven, dankzij doorgedreven analyse en optimalisaties en door zo veel mogelijk gebruik te maken van energievriendelijke verlichting. Wij streven ernaar om het energieverlies tot een absoluut minimum te herleiden door de automatisering van verschillende energieverbruikende processen en de isolatie van processen waarbij warmte verloren gaat.

Vermindering van CO-uitstoot

Betafence doet er alles aan om zijn CO2-uitstoot te verlagen. Ten opzichte van 2005 is de CO2-uitstoot met 27% verminderd. Dit is gelijk aan de CO2-uitstoot van 2000 gezinnen (gas & elektriciteit) of de CO2-uitstoot van een auto na 200.000.000 km. Dit betekent een vermindering van 5% per ton geproduceerd in 2010.Warmterecuperatie

Een ander voorbeeld van warmterecuperatie in onze fabriek in Zwevegem is het gebruik van de hete rookgassen van de droogovens om het water te verwarmen.

Efficiënt gebruik van grondstoffen & natuurlijke hulpbronnen

Alle staaldraadomheiningen, palen, rails en veiligheidsgaaspanelen van Betafence worden geproduceerd met gerecycleerd materiaal. Het staal dat we in onze productie gebruiken, is afkomstig van staalprocessen waarin gerecycleerde grondstoffen worden verwerkt. Dit levert stalen componenten op die tussen de 20% en 95% gerecycleerd materiaal bevatten, afhankelijk van het product.

Betafence

Water, een kostbaar onderdeel van ons productieproces

De aanvoer van water als hulpbron voor de landbouw, de industrie en het behoud van leven is vandaag wereldwijd – en ook plaatselijk - een belangrijke uitdaging. Betafence beschouwt water als een kostbaar onderdeel van het productieproces en beperkt zijn waterverbruik zo veel mogelijk.

 • Waterzuivering / waterrecycling
 • Bouw van nieuwe afvalwaterzuiveringsinstallaties bij Betafence Sheffield, Verenigd Koninkrijk en Betafence Tianjin, China
 • Investering in de recyclage van het gebruikte water bij Betafence Zwevegem, België, wat resulteert in een verminderd waterverbruik van meer dan 15% per ton eindproduct.
 • Investering in waterbesparing op de lijnen voor het verzinken van draad bij Betafence Sheffield (VK), wat resulteert in een verminderd waterverbruik van meer dan 20% per ton verzinkt draad. 
 • Ontmanteling van de fabriek voor de chemische voorbehandeling van walsdraad bij Betafence Sheffield en volledige overschakeling naar mechanische walsdraadontschorsing. De belangrijkste voordelen van mechanische walsdraadschorsing zijn: geen uitstoot van rookgassen, minder waterverbruik, geen chemische stoffen. 
 • Bouw van een veilig zuiveringsbassin voor behandeld afvalwater bij Betafence Bourbourg (Frankrijk)

Groene stroom & alternatieve energie

In 2011 werden fotovoltaïsche cellen geïnstalleerd op het distributiecentrum van Betafence in België. De fotovoltaïsche cellen hebben een vermogen van 2,3 MWp en genereren 2 GWh groene stroom per jaar. Dit komt overeen met het energieverbruik van 600 gezinnen. Hierdoor voorkomen we een CO2-uitstoot van 3.150 ton/jaar.

 

We investeren ook in het verminderen van ons papierverbruik om zo onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

 • Vermindering van het papierverbruik
 • Gebruik van FSC-papier voor commerciële documentatie
 • Beperkte afdruk van mails
 • Gebruik van elektronische documentatie
 • Minimalisering van de verpakking/etikettering van onze producten
 • Gebruik van paletten uit de EPAL (European Pallet Association) palletpool

Respect voor het lokale milieu

 • Betafence neemt haar verantwoordelijkheid om de historische vervuiling van zijn locaties tegen te gaan door middel van ecologische sanering
 • Het aankopen van naverbranders voor de plastificatielijnen in Betafence Zwevegem, België (tegen het ontsnappen van rookgassen)

Andere initiatieven om ons energieverbruik te verminderen

 • Bedrijfswagenbeleid (geregistreerde CO2-uitstoot)
 • Betafence stimuleert zijn werknemers om met de fiets naar het werk te komen. Er zijn gepersonaliseerde Betafence-fietsen beschikbaar voor de werknemers van de fabriek in België.

De juiste mensen met de juiste opleiding

 • Wij bieden een stimulerende werkomgeving aan onze werknemers
 • Managers voor kwaliteit & milieu in de fabrieken op groepsniveau
 • We trainen en stimuleren onze werknemers (stimuleren van werknemers om ideeën voor het verbeteren van het productieproces te delen)
 • Inspanningen voor een veilige omgeving, een ongevalvrije werkplek:
  Bijvoorbeeld: Op maat gemaakte oordopjes, veiligheidskleding (zoals schoenen, veiligheidsbril,...), Tortoreto: OHSAS 18001:2007:veiligheidscertificering


Voor meer informatie over Betafence en het milieu : klik hier om de milieubrochure te bekijken


Bekijk onze behaalde certificaten

Milieubeleid Betafence

Betafence and Environment

 


TOP