INVESTERING VAN 10 MILJOEN EURO IN BETAFENCE ZWEVEGEM

02/12/2022

Nieuwe coating lijn

De investering van Betafence in België duwt Zwevegem verder naar voor als Europees Centre of Excellence voor omheiningsoplossingen op maat.

Betafence investeert 10 miljoen EUR in haar vestiging in Zwevegem om er hun grootste Europese distributiecentrum te creëren en de site te ontwikkelen als
Centre of Excellence in het hart van België. Op die manier wordt Zwevegem versterkt als thuisbasis voor op maat gemaakte omheiningsoplossingen van wereldklasse.

 

Betafence kondigt een overeengekomen investering van 10 miljoen EUR aan om de productiefaciliteit in Zwevegem te renoveren en te moderniseren met state-of-the-art oplossingen op het vlak van automatisering, verbeterde faciliteiten voor het personeel en de installatie van een nieuwe, toonaangevende poedercoatinglijn.

Betafence is al meer dan 140 jaar een pionier in het gebruik van corrosiebestendige coatings en zet wereldwijd de standaard in de sector. Deze indrukwekkende investering brengt de grootste coatinglijncapaciteit naar België. Ze toont het engagement voor de toekomst van de Betafence fabriek in deze regio en markeert een nieuwe cruciale stap in de ontwikkeling van de Zwevegem site tot een belangrijk Europees distributiecentrum voor op maat gemaakt hekwerk dat op bestelling geleverd wordt.

Bob O’Hagan, European Manufacturing Director:

“Om de sleutelrol van Zwevegem als distributiehub verder te versterken, heeft Betafence bevestigd dat een deel van de investering (zo’n 1,5 miljoen EUR) zal gaan naar de modernisering van de automatiseringsmogelijkheden voor het laden, lossen en verpakken van alle populaire afrasteringspalen van Betafence bestemd voor de Europese markt.

Met de nieuwe poedercoatinglijn kan Betafence nu de grootste coatingcapaciteit in België aanbieden, zowel om onze eigen activiteiten te ondersteunen als om coatingdiensten aan te bieden aan andere bedrijven in onze sector en daarbuiten. Onze nieuwste, volledig geautomatiseerde poedercoatinglijn kan 18 ton per uur verwerken, wat betekent dat we grote maatwerkorders met een grote verscheidenheid aan coatings en kleuren kunnen verwerken. Met de installatie van deze lijn in Zwevegem kunnen we heel Europa bedienen en bevoorraden. Zo ontstaat ons grootste distributiecentrum in de historische thuishaven van Betafence.”

Deze investeringen ondersteunen ook de loopbaanontwikkeling van Betafence-medewerkers met behulp van opleidingen en bijscholing.

Timothy Messelis, Global Product Management Director, gevestigd in Zwevegem:

“Betafence heeft ervoor gekozen om te investeren in zaken die ons aanbod uitbreiden en onze service aan klanten verbeteren. Door onze geautomatiseerde productieprocessen te upgraden, kunnen we ervoor zorgen dat we hekwerkproducten van de beste kwaliteit in Europa blijven aanbieden. Dit maakt deel uit van een voortdurende investering die de faciliteiten op onze site, de werkomgeving en de loopbaanontwikkeling van ons Betafence-team zal verbeteren.”

Betafence wil de erfenis van de afrasteringen in Zwevegem en de verdere groei van Betafence in Europa verder uitbouwen en nodigt oude en nieuwe klanten uit om de site te bezoeken en een rondleiding te volgen in de indrukwekkend poedercoatinglijn en de testkamers ter plaatse. Zij maken van de site in Zwevegem een productiefaciliteit van wereldklasse en een Centre of Excellence voor op maat gemaakte afrasteringsoplossingen.


TOP