NYLOFOR 2D SUPER/SCREENO WAVE - OOSTAKKER - BELGIË

Ballen vangen en blikken weren met Betafence oplossingen oefencomplex KAA Gent i Oostakker

Een state-of-the-art stadion dat meteen de norm stelde voor het hele land. Een landstitel die de hele stad in vervoering bracht. Een Europese campagne waarin ook aan de rest van Europa getoond werd dat ze een aardig potje kunnen voetballen in Gent. Het ging KAA Gent de voorbije jaren voor de wind. En nu is daar ook het gloednieuwe oefencomplex in Oostakker, uitgetekend door voormalig trainer Hein Vanhaezebrouck en beantwoordend aan alle eisen van het moderne voetbal. Voor de omheiningen werd een beroep gedaan op een topteam van Betafence-producten, met de Screeno® Wave als onklopbare ‘stopper’. Zo kunnen de spelers in alle rust en discretie trainen, in een fraai vormgegeven omgeving. Gesloten trainingen In het hedendaagse voetbal wordt niets aan het toeval overgelaten.

Aangepaste diëten, doorgedreven analyses van de tegenstander en dus ook en vooral rustig kunnen trainen in een hypermodern complex. En met rustig bedoelen we niet op het gemak, maar weg van de drukte en van indiscrete blikken. Hein Vanhaezebrouck legt uit: “Het complex moest vooral afgesloten kunnen worden van de omgeving, onder andere voor onze gesloten trainingen, waarbij het belangrijk is dat het complex effectief afgesloten kan worden en het zicht op het terrein ontnomen wordt. Natuurlijk moesten we wel rekening houden met de huizen rond het oefencomplex, we kunnen moeilijk muren bouwen van 10 meter hoog en de mensen opsluiten. Dat gaat niet. Maar het was wel de bedoeling dat men vanop grondniveau geen inzage heeft in wat er gebeurt in het oefencomplex.

Dat was één van de belangrijkste voorwaarden.” Screeno® Wave Met de Screeno Wave stroken voor Nylofor® 2D Super-panelen kon Betafence de ideale oplossing aanbieden. Een oplossing die functionaliteit combineert met esthetiek. Vanhaezebrouck: “Het concept van Screeno Wave was helemaal nieuw voor mij. Rond voetbalvelden worden meestal doeken gebruikt, zo deden we het ook in KV Kortrijk enkele jaren terug. Maar met doeken moeten de palen zeker sterk genoeg zijn, want die doeken vangen heel veel wind. Af en toe waaide er dan ook eens een paal om. Screeno Wave lijkt me in elk geval steviger en sterker dan doeken én het is daarbovenop ook veel mooier, wat voor mij ook belangrijk is. Ik vind dit veel angenamer om naar te kijken.” "Als je nu naar de omheining en nadien naar de bomen kijkt, dan zie je een geleidelijke overgang, niet te hard.”

Gerelateerde referenties

TOP