NYLOFOR 3D SUPER - ZEDELGEM - BELGIË - POV

Provinciaal Opleidingscentrum voor veiligheidsdiensten

  • Hoog veiligheidsniveau
  • Totaalsysteem Het POV

Te Zedelgem staat in voor de opleiding en recrutering van Politie en Brandweer personeel. Het omvangrijke domein omvat tal van gebouwen waar op dagelijkse basis veiligheidsdiensten komen trainen op crisis situaties.

Tot voor kort hield de perimeterbeveiliging van het POV niet meer in dan een versleten Plasitor omheining en enkele manuele poorten. Met de begeleiding van Betafence werd de complete perimeter aangepakt. Hiervoor werd een Hoge Veiligheidsomheining van het type Nylofor 3D-Super met een hoogte van 2,5m geïnstalleerd, gecombineerd met vijf vol-automatische Bekamatic schuifpoorten. Het geheel werd geïnstalleerd door een lokale professionele plaatser “Afsluitingen Kerkhove”. Het complete oefenterrein met inbegrip van de brandhal bevindt zich bijgevolg in een beveiligde perimeter waar intrusie bijzonder bemoeilijkt wordt. In een tweede fase wordt de complete ingang aangepakt. Op basis van een risico-analyse werden een aantal ingrijpende maatregelen genomen om enkel bevoegde of aangemelde personen op het terrein toe te laten.

De toegangscontrole wordt gedaan door badgelezers en E-ID lezers. Deze toegangscontrole elementen staan in verbinding met 2 dubbele tourniquets voor de personentoegang, en een speedgate voor de wagen en vrachtwagentoegang. Dit zorgt ervoor dat de perimeter ten allen tijde gecontroleerd en gesloten blijft. De klant is bijzonder tevreden met de aanpak van Betafence. Nieuwe projecten volgen.

Gerelateerde referenties

TOP