SECURIFOR - BRUSSEL - BELGIË

Wanneer u op de Sint-Lazaruslaan in Brussel rijdt, kunt u onmogelijk naast het gebouw op het nummer 10 kijken.

Dit gebouw luistert naar de naam "Botanic Building" en is een knap staaltje van hedendaagse architectuur, mede dankzij de Securifor-panelen. De afwisselend strakke en gebogen lijnen, de wisselwerking tussen glas en metaal, de landschappelijke indeling op verschillende niveaus: elk element geeft blijk van een esthetisch verantwoorde functionaliteit en dito imago. Aluminium, glas en beton spelen een belangrijke rol in het architecturale concept van deze Botanic Building.

De architecten planden eveneens een multifunctionele metalen afsluiting die mooi past bij de rest van het ontwerp. Deze afrastering moet fungeren als draagstructuur voor de klimop die er moet kunnen groeien als een soort groene link met de naburige Kruidtuin. De ontwerpers creëerden een soort groen terras met Securifor. Op die manier konden ze van bij het prille begin van het ontwerp en op verschillende hoogtes werken met verschillende planten en struiken. De gevestigde reputatie van Betafence met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid speelde zeer zeker een rol in de keuze voor Securifor. De smalle mazen (76,2 x 12,7 mm) waren een specifieke troef, niet alleen esthetisch, maar ook als hechtondergrond voor de klimop.

Het resultaat? De afsluiting biedt een sobere en stijlvolle finishing touch en geeft het gebouw een eigen persoonlijkheid mee. Op die manier kreeg de Belgische hoofdstad een extra stukje groen.

Gerelateerde referenties

TOP